Idræt

Jejsing Friskole arbejder efter folkeskolens trin og slutmål i faget Idræt, som beskrevet i faghæfte 6 for Idræt. Dette betyder også, at vi følger Ministeriet for Børn og Undervisnings vejledende undervisningsplaner.

På Jejsing Friskole prioriterer vi at eleverne er kropsbevidste og at de opnår færdigheder gennem deres kropslige og almene udvikling. Dog handler idræt ikke kun om at bevæge sig, men også om hvad sundhed er og hvordan kroppen arbejder. Derfor vil idrætsundervisningen være præget af faglighed, hvor flere idrætslektioner vil være afsat til teoretisk arbejde. Derudover skal undervisningen også give eleverne mulighed for at samarbejde mellem hinanden, naturen og samfundet. Idræt er derfor en naturlig del af elevernes dannelse og udvikling.

Indholdet i idrætsundervisningen på Jejsing Friskole er følgende:

• Boldbasis
  • Musik, bevægelse og udtryk
  • Spring, løb og kast (atletik)
  • Gymnastik og redskabsøvelser
  • Motorisk bevidsthed
  • Leg (gamle og nye lege)
  • Natur og udeliv
  • Sundhed